Size:
AAA
Color: CCC
Images On.Off.
Normal site version
AA Ko’rish qobiliyati past bo’lganlar uchun
Call center: +998(55)508-50-00 (24/7)
Navbatchi shifokor: +998(95)479-80-00 (17-00dan : 08-00gacha)

26.08.2025
Ichimliklar tarkibidagi shakar nima uchun ayniqsa zararli?

Yaqinda o‘tkazilgan keng ko‘lamli tadqiqot shuni tasdiqladiki, gazlangan ichimliklar va meva sharbatlari tarkibidagi shakar 2-toifa diabet rivojlanish xavfini sezilarli darajada oshiradi - tarkibida shakar bo‘lgan boshqa mahsulotlarga qaraganda ancha ko‘proq.

Tadqiqotga havola: (https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2161831325000493?via%3Dihub)

Suyuq qand tez so‘rilib, qonda glyukoza miqdorini keskin oshiradi. Bu insulinning ko‘payishiga va oshqozon osti beziga surunkali yuklamaga olib keladi. Vaqt o‘tishi bilan bu 2-toifa diabet rivojlanishining asosiy mexanizmi bo‘lgan insulinga rezistentlikni keltirib chiqarishi mumkin. Bundan tashqari, shirin gazli ichimlik - semirishning to‘g‘ridan-to‘g‘ri va tez yo‘li.

Butun mevalarni iste’mol qiling - ular tarkibida shakar so‘rilishini sekinlashtiradigan kletchatka mavjud.

Shirin gazli ichimliklar va sharbatlardan butunlay voz kechishni tavsiya etamiz.

502757064_18043607015545413_649074702438339304_n.jpg502452616_18043607024545413_428320282785466343_n.jpg501960403_18043607033545413_2752669058178435993_n.jpg501526366_18043607042545413_8022744995669722926_n.jpg

Back to the list